© Heleon Group 2024 | disclaimer | privacy statement
U bent hier: food merken ContiTech

CONTI® FOOD & DRINK FLEX slangen

ContiTech brengt onder de naam CONTI® FOOD & DRINK FLEX een lijn met kwalitatief hoogwaardige, zeer flexibele en veelzijdige slangen op de markt welke uiterst geschikt (en goedgekeurd) zijn voor de voedings- en drankenindustrie. Gekozen kan worden uit drie verschillende binnenwandmaterialen, namelijk EPDM, NBR of UPE. De kunststof spiraal in de slangen zorgt ervoor dat ze zeer flexibel en licht zijn, maar ook knikbestendig. Daarnaast is de binnenwand geur- en smaakneutraal, homogeen en glad. De maximale werkdruk van de FOOD & DRINK slangen ligt op 12 bar en ze kunnen kortere tijd op hogere temperaturen gebruikt worden (bijvoorbeeld tijdens de reiniging). 

De CONTI® FOOD & DRINK FLEX EPDM is een zeer veelzijdige slang die geschikt is voor veel processen in de voedings- en drankenindustrie. De slang kan gebruikt worden tot een temperatuur van 90°C en is bestand tegen standaard reinigings- en desinfectiemiddelen. 

Als uw medium vet of olie bevat, dan biedt de CONTI® FOOD & DRINK FLEX NBR een oplossing. Deze slang is geschikt om te gebruiken tot een temperatuur van 80°C en is van binnen en buiten bestand tegen oliën en vetten! 

Is uw toepassing net wat lastiger? Dan kan de CONTI® FOOD & DRINK FLEX UPE uitkomst bieden. De UPE binnenwand van deze hoogwaardige allrounder is zeer bestand tegen reinigings- en desinfectiemiddelen en agressieve chemicaliën zoals zuren en logen. Ook is de binnenkant bestand tegen oliën en vetten en kan er met een temperatuur tot 95°C gewerkt worden. 

U kiest bij ons uiteraard zelf de koppelingen en de lengte van de slang. Extra opties zijn druktest met certificaat, ruwheidsmeting van de koppelingsdelen, slanginspectie op locatie, materiaalcertificaten, weldlog, etc.